Θέατρο

  Θεατρική ομάδα Ακροκύτταρο, Κύτταρο Πολιτισμού

Στόχοι της Θεατρικής  Ομάδας :
Μύηση των παιδιών στην υποκριτική τέχνη ως έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης με ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση σε έργα σημαντικών συγγραφέων και ποιητών, Ελλήνων και ξένων, σύγχρονων και κλασικών.- Ενημέρωση των παιδιών για τα στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης όπως, συγγραφή, υποκριτική, διδασκαλία, χώρος, σκηνικά, κουστούμια, φωτισμός, μουσική, κίνηση κ.α.- Δημιουργία συνεργασίας ομαδικού πνεύματος και φιλικών σχέσεων με τα άλλα παιδιά της ομάδας για την επιτυχία κοινών στόχων και την απόκτηση εμπειριών.- Παρουσίαση ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων 1-2 φορές το χρόνο σε χώρους επαγγελματικών θεάτρων.- Εξοικείωση των παιδιών με το ευρύ κοινό, απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και απελευθέρωση “ συστολής”.- Επίσκεψη σε επιλεγμένα θέατρα και ανάλυση από τη δασκάλα τους των παραμέτρων μιας παράστασης, όπως κείμενο, ηθοποιοί, σκηνικά, μουσική, φωτισμός κ.ά.- Γνωριμία και συζήτηση με συντελεστές της παράστασης.- Συμμετοχή σε διαγωνισμούς θεατρικών παραστάσεων.- Αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου δημιουργικά.
Διαχρονική σχέση των παιδιών με το Σχολείο μας καθώς στις θεατρικές μας ομάδες θα συμμετέχουν σταδιακά μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου μας, απόφοιτοι και γονείς.
Διδασκαλία –Δραματουργία  2012-2016  : Κάλλη Αγγελετοπούλου .Βιογραφικό :Η Κάλλη Αγγελετοπούλου είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του «θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κούν» (1992-1995). Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και αφηγηματικού λόγου με τη Μάγια Λυμπεροπουλου, τον Αντώνη Διαμαντή, το Σωτήρη Χατζάκη, το Θωμά Κινδύνη, το Στάθη Λιβαθινό, την Άννα Ζουμπρίτσκα, τον Γκρέγκορζ  Μπραλ (Θέατρο Στανιέφσκι), τους Τόργκειρ Βέταλ και Ρομπέρτα Καρέρι (θέατρο Οντίν) κ.α. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στην Πειραματική Σκηνή σε παραστάσεις αρχαίου δράματος (1996-1998). Έλαβε μέρος σε παραστάσεις  της Ομάδας «Ομμα Στούντιο», εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο εξωτερικό  (Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου  στο Νόβισαντ, Κάιρο, Ποντεντέρα –μέρες Γ. Γκροτόφσκι). Παρακολούθησε σεμινάρια αφηγηματικού λόγου και λαϊκών παραμυθιών με τη Σάσα Βούλγαρη και πραγματοποίησε παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες. ‘Hδη από το 2007 σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει θεατρική αγωγή σε μαθητές δημοτικών  σχολείων  της Αθήνας. 

Παραστάσεις

10 Ιουνίου 2017  Θέατρο  Νέου Κόσμου

Η θεατρική μας ομάδα ήταν και φέτος έτοιμη για την καθιερωμένη της παράσταση.  15 Κορίτσια και Αγόρια, με περισσότερη πείρα και αυτοπεποίθηση μετά από 6 χρόνια στην ομάδα μας, έπαιξαν, χόρεψαν και τραγούδησαν με τις κιθάρες τους, ζώντας «Το όνειρό τους». Η παράσταση βασίστηκε στο έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και διδάχτηκε στα παιδιά από την κυρία Κάλλη Αγγελετοπούλου, με πολύ κόπο, ανάμεσα σε μηνύματα στα κινητά τους και εφαρμογές στα tablet τους…     Στο τέλος της παράστασης μας  περίμενε μία μουσική έκπληξη!
Αφίσα Πρόγραμμα Εικόνες Video

10 Οκτωβρίου 2016    Ιλίου Μέλαθρον -Νομισματικό και Επιγραφικό Μουσείο

Η ευγενική παραχώρηση,  στην θεατρική μας ομάδα, της αυλής του Ιλίου Μέλαθρον, από τον προϊστάμενο του Νομισματικού και Επιγραφικού Μουσείου κύριο Γιώργο Κακαβά, τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά, χάρισε στα παιδιά της ομάδας μας την ευκαιρία μιας ακόμη παράστασης για τους Όρνιθες του Αριστοφάνη. Το νέο περιβάλλον, η νύχτα, τα δένδρα και ο υποβλητικός φωτισμός, τους έδωσαν την δυνατότητα μιας διαφορετικής από τις άλλες φορές έκφρασης σε κάθε τους ρόλο! Περισσότερα για την παράσταση στο: http://www.enma.gr/pdf/NewsLetter16NOE16.pdf
Αφίσα Πρόγραμμα Εικόνες Video

26 Ιουνίου 2016 Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Τα χαρούμενα πουλιά της θεατρικής μας ομάδας “πέταξαν ”στο Δελφικό Τοπίο, καθώς η κυρία Αθανασία Ψάλτη, προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, αποδέχθηκε την πρότασή μας και την  ευχαριστούμε θερμά, να παρουσιάσουμε τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών. Μία εκτεταμένη αφισοκόλληση της παράστασης, την αφίσα φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο κ. Νίκος Καλιακάτσος, στους Δελφούς, την Αράχοβα, την Άμφισσα και την Ιτέα, είχε εξασφαλίσει μεγάλη προσέλευση. Όμως καθώς για 3 ημέρες όλα τα δελτία καιρού προέβλεπαν για τον χώρο και την ώρα της παράστασης έντονες καταιγίδες, η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη.
Παρόλα αυτά εμείς δεν ανησυχήσαμε καθώς ο χρησμός της Πυθίας, που μυστικά λάβαμε, έλεγε : Ήξεις αφήξεις ουκ εν Δελφοίς βραχείς!  Βάλαμε λοιπόν το σημείο στίξεως στην σωστή του θέση και δικαιωθήκαμε! Η καταιγίδα ξέσπασε 5 λεπτά μετά την είσοδο και του τελευταίου παιδιού πίσω στο ξενοδοχείο! Τα παιδιά αξιοποίησαν με φαντασία τον χώρο στην είσοδο του Μουσείου, με τα πολλά επίπεδα, τα σκαλοπάτια, τα δένδρα και τις κολώνες, αυτοσχεδιάζοντας συχνά  και προκαλώντας άγχος στην σκηνοθέτρια κ. Αγγελετοπούλου, όμως στο τέλος απέσπασαν από Έλληνες και ξένους ένα θερμό χειροκρότημα!
Αφίσα Πρόγραμμα Εικόνες Video

22 Νοεμβρίου 2015   Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Τα ¨πρωτάκια¨ του 2008 επιστρέφουν στο Σχολείο τους και παρέα με σημερινές μαθήτριες και μαθητές του, παρουσίασαν τραγουδώντας και χορεύοντας τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη!
Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες       Video

13 Ιουνίου 2015    Θέατρο  Νέου Κόσμου.

…τα παιδιά  μας «διδάσκουν..» τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με έναν τρόπο αλλιώτικο, μιλώντας και τραγουδώντας στην γλώσσα των πουλιών!
Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες        Video

30 Μαΐου 2014    Θέατρο  Νέου Κόσμου.

α. «Μόλις τέλειωσαν οι εκλογές!»
Πολιτική σάτιρα μέσα από την απολαυστική γραφή του Γεωργίου Σουρή (1853-1919)
β. «Ο μύθος του Πλούτωνα και της Περσεφόνης».
Τα παιδιά μάς ζωντανεύουν έναν αρχαίο αλληγορικό μύθο για την αναγέννηση της φύσης μετά το θάνατο του χειμώνα και την αιώνια λαχτάρα του ανθρώπου για αθανασία.
Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες        Video 

28 Μαΐου 2013  Θεατρικό Εργαστήρι . Στον κήπο της Εφορίας Αρχαιοπωλείων και Αρχαιολογικών Συλλογών.

Τα παιδιά της θεατρικής μας ομάδας, αυτοσχεδίαζαν σε Αρχαίους Ελληνικούς Μύθους με αφορμές και ερεθίσματα  από το γύρω χώρο.
Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες          Video

25 Μαΐου 2013   Θέατρο Νέου Κόσμου.

Αποσπάσματα  από την Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία.
Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες        Video

2 Ιουλίου 2012   Αριστοφάνη “Όρνιθες” (αποσπάσματα).

Στην Αυλή του “Φτερού” στο πλαίσιο των “ Καλοκαιρινών  Εκδηλώσεων 2012” του πολιτιστικού Συλλόγου  “Ο ΑΡΔΗΤΤΤΟΣ”.
Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες         Video  

24 Ιουνίου 2012   Αριστοφάνη “Όρνιθες ”(αποσπάσματα).

Ανοικτή πρόβα στα δέντρα του Ηρωδείου παρουσία ενθουσιασμένων τουριστών.
Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες         Video 

30 Μαρτίου 2012   Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Τα πτερόεντα  Δώρα”.

Στη Λέσχη του 8ου Συστήματος Προσκόπων Ακροπόλεως.
Αφίσα        Πρόγραμμα        Εικόνες         Video
Scroll to Top