Τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Λεύκωμα

Επισκέψεις:

13 Νοεμβρίου 2021. Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Κώστα Τασσούλα.

’Παιδιά‘’ (φοιτήτριες πλέον) που φοίτησαν στο Σχολείο μας επισκέφθηκαν μαζί με γονείς, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα προσφέροντάς του Λεύκωμα με παιδικές ζωγραφιές τους και θέμα την Επιστροφή και Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο κύριος Πρόεδρος ενθουσιάστηκε με το Λεύκωμα και το σχετικό βίντεο που δημιούργησαν τα παιδιά και τους μίλησε, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, για τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για τις προσπάθειες επανένωσης που καταβάλει η πολιτεία και διεθνείς οργανισμοί και τους πρότεινε να παρουσιάσουν Λεύκωμα και βίντεο στο κανάλι της Βουλής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που παιδιά ‘’μιλάνε’’, ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας σχετικό βίντεο για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, πίσω στο φως που τα γέννησε!

Το Λεύκωμα προσέφεραν: Φαίη Βλάμη, Άννα- Μαρία Ιατρίδη, Χρυσή Πανταζίδη ,Νεφέλη Τζεβελέκη, συνοδευόμενες από τους γονείς, Χαρά Καράτζιου, Έφη Κούτσιαρη, Σπύρο Τζεβελέκη.
Η επίσκεψη ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Απολαύστε το Λεύκωμα: https://www.acropoliskids.gr/el/album
και το Βίντεο: https://www.acropoliskids.gr/el/node/193
Ψηφίστε και διαδώστε το αίτημα επανένωσης των γλυπτών: https://www.acropoliskids.gr/el/sign

7 Δεκεμβρίου 2021. Επίσκεψη στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.
‘’Παιδιά‘’ (φοιτήτριες και φοιτητές πλέον) που φοίτησαν στο Σχολείο μας, επισκέφθηκαν μαζί με γονείς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη προσφέροντάς της το Λεύκωμα με τις παιδικές ζωγραφιές τους και θέμα την Επιστροφή και Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η κυρία Υπουργός ενθουσιάστηκε με το Λεύκωμα και το σχετικό βίντεο, που δημιούργησαν τα παιδιά, και τους μίλησε, σε μια φιλική ατμόσφαιρα, για τις προσπάθειες επανένωσης που καταβάλει διαχρονικά τόσο η πολιτεία όσο και διεθνείς οργανισμοί. Επίσης συζήτησε μαζί τους για τρόπους αξιοποίησης της προσπάθειάς τους που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που παιδιά ‘’μιλάνε’’, ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας σχετικό βίντεο, για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, πίσω στο φως που τα γέννησε
.

Το Λεύκωμα προσέφεραν η Αθηνά Ιατρίδη και ο Οδυσσέας Τσοπάνογλου μαζί με τους γονείς Κατερίνα Μπουραντά, Σπύρο Τζεβελέκη και την αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, Δρα Έλενα Κόρκα.

Η επίσκεψη ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Απολαύστε το Λεύκωμα: https://www.acropoliskids.gr/el/album
και το Βίντεο: https://www.acropoliskids.gr/el/node/193
Ψηφίστε και διαδώστε το αίτημα επανένωσης των γλυπτών: https://www.acropoliskids.gr/el/sign

5 Ιανουαρίου 2022. Τα «Παιδιά της Ακρόπολης» στον Δήμαρχο Αθηναίων, κύριο Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης δέχθηκε στο γραφείο του, την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, τους Θάνο Ματσούκα και Χρήστο Τσάκο, παλιούς μαθητές του Σχολείου μας. Ο Θάνος και ο Χρήστος, προσέφεραν στον κύριο Δήμαρχο, Λεύκωμα του σχολείου μας με μαθητικές ζωγραφιές, τίτλο «Τα Γλυπτά μας έχουν Πατρίδα» και θέμα την Επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
Παράλληλα του παρουσίασαν, δίλεπτο Βίντεο των «παιδιών της Ακρόπολης» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με το ίδιο θέμα και τίτλο «Πάρε θέση, να πάρουν τη θέση τους».
Η φιλική ατμόσφαιρα της συνάντησης, τα επαινετικά λόγια και οι προτάσεις του κ. Δημάρχου για αξιοποίηση Λευκώματος και Βίντεο (έκθεση πρωτότυπων έργων, προβολή της δράσης των παιδιών σε άλλες χώρες κ.α.) συνοψίζονται στα λόγια του Θάνου και του Χρήστου.
«Τώρα συνειδητοποιούμε πόσο αυτό που 10 χρόνια πριν θεωρούσαμε ένα απλό παιδικό παιχνίδι, είναι αξιόλογο για τη πατρίδα μας και τον πολιτισμό»
Λόγια που με συγκίνηση άκουσε ο Σπύρος Τζεβελέκης, μέλος του Συλλόγου Ακροκύτταρο που συνόδευσε τα παιδιά στο γραφείο του Δημάρχου, κ. Κώστα Μπακογιάννη.
Σημ. Ο COVID-19 ακύρωσε την παρουσία περισσοτέρων παιδιών, που ο κ. Δήμαρχος είχε προσκαλέσει.

Απολαύστε το Λεύκωμα: https://www.acropoliskids.gr/el/album   
και το Βίντεο: https://www.acropoliskids.gr/el/node/193
Ψηφίστε και διαδώστε το αίτημα επανένωσης των γλυπτών: https://www.acropoliskids.gr/el/sign

21 Ιανουαρίου 2022. Τα «Παιδιά της Ακρόπολης» στον Υφυπουργό Παιδείας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κύριος Άγγελος Συρίγος δέχθηκε στο γραφείο του, στις 21 Ιανουαρίου 2022, τα ‘’παιδιά’’ του Σχολείου μας, Αθηνά Ιατρίδη, Νεφέλη Τζεβελέκη, Χαρά Τζόλα, Χρήστο Τσάκο και Σπύρο Φύκια.
Τα ‘’παιδιά’’, φοιτήτριες και φοιτητές πλέον, του προσέφεραν πολύγλωσσο Λεύκωμα με 82 ζωγραφιές, που δημιούργησαν πριν χρόνια στο Σχολείο μας με τίτλο «Τα Γλυπτά μας έχουν Πατρίδα» και θέμα την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα πίσω στο φως που τα γέννησε.
Παράλληλα του παρουσίασαν, δίλεπτο Βίντεο των «Παιδιών της Ακρόπολης», που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, με το ίδιο θέμα και τίτλο «Πάρε θέση, να πάρουν τη θέση τους».
Ο κ. Υφυπουργός θαύμασε το ενδιαφέρον και τη δράση που έχουν δείξει τα παιδιά για την επιστροφή των Γλυπτών. Πρότεινε διάφορες ιδέες για την ανανέωση και εξέλιξή της, όπως αυτή του διαγωνισμού ζωγραφικής των σημερινών μικρών παιδιών του Σχολείου με το ίδιο θέμα και κριτές τα «παιδιά» που, πρώτα, ζωγράφισαν στο Λεύκωμα πριν από 10 χρόνια.
«Αυτές οι δράσεις μας υπενθυμίζουν πως είμαστε μέρος ενός συνόλου, και διαμορφώνουν την πολιτισμική μας ταυτότητα», είναι κάποια από τα λόγια που συγκράτησαν τα παιδιά, μέσα από την φιλική ατμόσφαιρα και την κουβέντα που κράτησε αρκετή ώρα, καθώς ο κ. Συρίγος, εξίσου παλιός μαθητής του ίδιου Σχολείου ενθουσιάστηκε με αυτό το κοινό, μοιράστηκε μαζί τους ιστορίες και τους υποσχέθηκε μία συνέντευξη στους χώρους του σχολείου.
Η επίσκεψη ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Απολαύστε το Λεύκωμα: https://www.acropoliskids.gr/el/album 
και το Βίντεο: https://www.acropoliskids.gr/el/node/193
Ψηφίστε και διαδώστε το αίτημα επανένωσης των γλυπτών: https://www.acropoliskids.gr/el/sign

Scroll to Top