Διδασκαλία – Χορογραφία 2014-2015

Βιογραφικό : Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Αυγούστου 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και σύμβουλος δραματουργίας. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του ΙΚΥ, χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Μερικές απ’ τις παραγωγές είναι:0020”META” (2014), “FREMD” (2014), “Ανάμεσα” (2012-2013) κ.α. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί τα τελευταία 9 χρόνια με τους Magpie Dance Music (Katie Duck), Αντιγόνη Γύρα και τον Κινητήρα Χοροθέαμα, Silvia Bennett, Abhilash Ningappa, Sylvain Meret , Noa Simons, Meli Melo, ΕΛΣ, Daniel Lommel, Sayaka Akitsu κ.α

Το 2013 ίδρυσε τη δική της ομάδα «ΜΑΝ» με την οποία συμμετείχε στο φεστιβάλ Δημητρίων, ARC festival κ.α. Σήμερα δημιουργεί τη νέα παραγωγή της ομάδας σε συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση και του ιδρύματος ΝΕΟΝ.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει, χορεύει και χορογραφεί για και με παιδιά και εφήβους τόσο στην Αθήνα όσο και στη Γερμανία σε συνεργασία με τη δομή Perform[d]ance και Occupy theatre στο Stralsund, το Βερολίνο κλπ. Η τελευταία της δουλειά είναι μάλιστα εμπνευσμένη απ’ τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ των παιδιών.

Scroll to Top